hoofdgerecht

Erwtensoep

Ingrediënten
  • 400/500 gram gedroogde spliterwten
  • 1.5 liter water
  • 300 gram hamlappen, in stukjes geneden
  • 2 bouillontabletten
  • 1 winterpeen in blokjes (eventueel)
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote bos verse selderij, fijngesneden
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden
 
Bereiding

Breng het water in een grote pan met de spliterwten en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de hamlappen toe. Onder voortdurend roeren op een laag vuur minstens 1 uur zacht koken. Voeg alle gesneden groenten toe en de rookworst. Nog een uurtje zacht laten pruttelen en regelmatig goed doorroeren (inductie stand 1/2).
Kort voor serveren de fijngesneden selderij toevoegen.
Goed opletten dat de soep niet aanbrandt!  
recept nr. 331  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Ik maak de soep een dag van tevoren klaar. Voor consumptie minstens 1.5 uur op inductie stand 1 verwarmen onder voortdurend roeren.