salades

Biet en rode puntpaprika salade

Ingrediënten
  • 2 eetlepels hazelnoten of cashewnoten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kropje rode sla (of roodlof)
  • 2 middelgrote gekookte rode bietjes
  • Klein scheutje gembersiroop
  • ½ bosje radijs
  • 100 gram blauwaderkaas (bijv. Danish Blue of Engelse Stilton)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroenolijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing
 
Bereiding

Rooster de noten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de puntpaprika in halve ringen.
Haal de blaadjes van de sla of roodlof en halveer ze in de lengte. Snijd de radijs in partjes. Meng alles in een lage schaal. De gekookte bietjes in stukjes snijden en marineren in olijfolie, zou, peper en een scheutje gembersiroop.
Klop een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing en verdeel over de salade.
Verdeel de bietjes over de salade (niet meer omscheppen!).
Bestrooi met de geroosterde noten en verkruimel de blauwe kaas erover.
 
recept nr. 325  © Gerda van Amerongen