salades

Biet en rode puntpaprika salade

Ingrediënten
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kropje rode sla (of roodlof)
  • 2 middelgrote gekookte rode bietjes
  • ½ bosje radijs
  • 100 gram blauwaderkaas (bijv. Danish Blue of Engelse Stilton)
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel vloeibare honing
 
Bereiding

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de puntpaprika in ringen.
Haal de blaadjes van de sla of roodlof en halveer ze in de lengte.
Snijd de biet en radijs in partjes. Meng alles in een lage schaal.
Klop een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd en honing en verdeel over de salade..
Bestrooi met de hazelnoten, granaatappelpitjes en verkruimel de kaas erover.
 
recept nr. 325  © Gerda van Amerongen