salades

Geitenkaassalade met knoflookolijven en cranberrycompote

Ingrediënten
  • 300 gram gemengde sla
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Halve komkommer
  • Knoflookolijven
  • 2 tomaten of 8 cherry tomaatjes
  • 4 el Cranberry compote
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • Dressing:
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1/2 el oregano
  • Peper en zout
 
Bereiding

Was de sla en schud droog. Was of schil de komkommer. Snijd de komkommer in mooie stukjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar in een aparte kom.
Verdeel de sla over een platte schotel. Leg de komkommer en de tomatenpartjes op de sla en verdeel de olijven erover. Sprenkel de dressing over de salade en strooi de pijnboompitten erover.
Leg nu de geitenkaas er bovenop en de cranberry compote in het midden. 
recept nr. 286  © Gerda van Amerongen