zoet gebak

Oliebollen

Ingrediënten
  • 1 pak oliebollenmix van Koopmans
  • 500 ml handwarm water
  • 200 gram gewelde rozijnen
  • 1 geraspte appel (jonagold)
 
Bereiding

Zie de verpakking voor het bereiden van het beslag. Ik gebruik niet mijn mixer, maar roer het beslag stevig door met een houten pollepel. Rozijnen en appel als laatste toevoegen. Daarna niet meer doorroeren!
Kom met beslag afdekken met een deksel of plastic folie. 45 minuten laten rijzen.
Frituurpan vullen met zonnebloemolie en verwarmen tot 190 graden.
Voor het vormen van mooie oliebollen gebruik ik een ijsbollentang die ik even in de hete olie doop. Niet meer dan 6 oliebollen tegelijk bakken. 
recept nr. 273  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

1 pak oliebollenmix van Koopmans levert 20 tot 25 oliebollen op