salades

Sperziebonensalade met nectarines

Ingrediënten
  • 200 gram haricots verts of sperziebonen
  • 1 perzik
  • 1 lente ui
  • 50 gram slamelange
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • Voor de dressing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
 
Bereiding

Kook de boontjes in ongeveer 7 minuten beetgaar (hangt uiteraard af van de dikte). Giet ze af en spoel ze even af onder koud water. Doe ze in een kom.
Snijd de perzik in partjes en de lente ui in ringen.
Maak de dressing: roer limoensap, ketjap, sesamolie en olijfolie tot een mooie gladde massa. Voeg een beetje zout en peper toe. Giet het over de boontjes en hussel even goed door elkaar.
Zet een schaal klaar voor het opmaken van de salade. Bedek de bodem met de slamelange. Leg daar de perzikpartjes op. Schep de sperziebonen op de salade (let op; er blijft dressing achter in de kom. Niet weggooien. Die gieten we zo over de salade). Verdeel de ringetjes lente ui en basilicumblaadjes over het geheel.
Giet de in de kom achtergebleven dressing over de salade. Strooi de sesamzaadjes erover en serveer. Bon appetit! 
recept nr. 241  © Gerda van Amerongen