salades

Gemengde boontjes salade met tomaat en provolone

Ingrediënten
  • 200 gram Provolone
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 krop romaanse sla of ijsbergsla
  • 4 pommodori
  • 1 rode ui
  • 100 gram peultjes of sperziebonen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 eetlepels rode wijnazijn
  • Peper en zout
 
Bereiding

Snijd de Provolone in blokjes en vermeng met de pesto. Scheur de sla in stukken en snijd de tomaten in 4 parten. Blancheer de peultjes of sperziebonen kort in ruim kokend water met wat zout. Afgieten, met koud water goed afspoelen en laten uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, snij de ui in ringen en meng dit alles door elkaar tot een salade.
Maak van de overige ingredienten een dressing, breng op smaak met peper en zout, maak de salade ermee aan en serveer direct.

I.p.v. Provolone past hier ook een zachte Boerenkaas 
recept nr. 240  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Recept gevonden op kaas.nl