salades

Perensalade met pancetta en manchego

Ingrediënten
  • 10 plakjes pancetta
  • 2 peren
  • 6 eetlepels honing
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 klontjes boter om in te bakken
  • 3 eetlepels balsamico
  • 150 gram veldsla
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper
  • geroosterde pijnboompitjes
  • een stuk manchego
 
Bereiding

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta hierin krokant. Haal de pancetta uit de pan en leg het op een bordje met keukenpapier. Zo kan het vet eruit lopen.
Snijd de peer in parten en verwijder de schil. Bak in een andere koekenpan de peer in wat olie en voeg 2 eetlepels honing en een klontje boter toe. Bak de peer zo ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut 1 eetlepel balsamico toe. Haal de peer uit de pan.
Verdeel de veldsla over 2 borden.
Verhit een klontje boter in de pan waar net de peer in is gebakken. Voeg 4 eetlepels honing, 2 eetlepels balsamico en 1 eetlepel mosterd hieraan toe. Roer het goed door elkaar totdat alles mooi gemengd is. Dit vormt de dressing.
Verdeel de peer en de pancetta over de borden met sla. Strooi er wat pijnboompitjes en dressing overheen. Schaaf er als laatste dan nog wat plakjes manchego over.
 
recept nr. 231  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Recept van foodaholic.nl