salades

Kipsalade met mango avocado en pijnboompitten

Ingrediënten
  • 1 handvol botersla
  • ½ handvol rucola
  • ½ avocado
  • ½ mango
  • 100 gram (gerookte) kip
  • 5 cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • honing-mosterddressing
 
Bereiding

Was de slasoorten en dep ze droog. Snijd de avocado en mango in blokjes, snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de bosui in ringen.
Doe alle groenten en fruit bij elkaar in één kom en meng dit kort door elkaar. Leg de salade vervolgens op een bord.
Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en verdeel deze over de salade. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan en laat deze afkoelen op een stukje keukenpapier. Kook ondertussen ook het ei vast gaar.
Sprenkel een gewenste hoeveelheid honing-mosterddressing over de salade en strooi hier de geroosterde pijnboompitjes overheen. Snijd het ei in vieren en leg deze op de salade.

 
recept nr. 222  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Hoeveelheid voor 1 persoon.
Recept van Oh My Foodness.