salades

Bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • halve komkommer
  • 10 radijs
  • 1 avocado
  • 400 gr kikkererwten
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 3 lenteui
  • 1 limoen
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • scheut water
  • peper en zout
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Het is lekker om ze te kruiden, bijv. met een theelepel paprikapoeder, theelepel komijnpoeder en peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven, hussel ze na 15 minuten even door.
Begin ondertussen met de dressing. Doe het sap en de rasp van de limoen in een kommetje. Voeg hieraan de olijfolie, mosterd, scheutje water en peper en zout toe en roer door.
Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze.
Snijd de avocado in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de radijsjes in plakken en de lenteui in ringen.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een platte schotel en garneer met de geroosterde kikkererwten, komkommer, avocado, radijs en lenteui. Maak af met de dressing.
 
recept nr. 220  © Gerda van Amerongen