salades

Orzosalade met granaatappelpitjes

Ingrediënten
  • 2 tl za’atar kruiden
  • 150 g orzo
  • 200 g cherrytomaten
  • 1 hand verse basilicum
  • 75 g feta
  • 100 g granaatappelpitjes
 
Bereiding

Breng 450 ml aan de kook en roer de za’atar hier doorheen.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de orzo hier een minuutje in. Giet nu het water met de za’atar in de pan en laat de orzo het vocht opnemen, terwijl je regelmatig roert. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de cherrytomaten in vieren, de basilicum in reepjes en verkuimel de feta.
Haal de orzo van het vuur en laat even afkoelen. Schep daarna de cherrytomaten en de basilicum door de orzo en verdeel over twee borden.
Maak af met de feta en de granaatappelpitjes. 
recept nr. 213  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

In plaats van rauwe cherrytomaten heb ik wat tomaten met olijfolie, zout, peper, suiker en wat kruiden halfgedroogd in de oven. Ongeveer 1.5 uur op 130/140 graden.
Originele recept is van Chickslovefood.