hoofdgerecht

Panzanella

Ingrediënten
  • 1 afbakfocaccia
  • 1 rode ui
  • 2 schalen tastytom-trostomaten
  • 1 el rodewijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 4 gegrilde rode paprika’s
  • 2 el kappertjes
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • verse basilicum
  • 180 g Taggia olijven (potje)
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op175 graden. Snijd het brood in blokjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Halveer ondertussen de ui en snijd in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje, giet er kokend water over en laat uitlekken in een vergiet.
Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, vang het sap op in een kom. Klop het sap met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes.
Meng met het brood, de ui en kappertjes en schenk de dressing erover. Schep om en laat minimaal 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd ondertussen de ansjovisfilets grof. Meng basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en olijven.

 
recept nr. 202  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R549772/panzanella