salades

Rabarbersalade met venkel en radijs

Ingrediënten
  • 50 gram pecannoten, licht geroosterd
  • 3 stengels rabarber in stukjes van 3 cm
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram veldsla
  • 1 kleine venkelknol in flinterdunne plakjes
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gram zachte geitenkaas
 
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en een eetlepel water. Bak in de oven tot ze zacht zijn in ongeveer 12 minuten.
Verdeel de veldsla, venkel en radijs over een grote schaal.
Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje en voeg de azijn en de olijfolie toe en klop het tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rabarber, pecannoten en geitenkaas over de salade. Serveer de dressing er apart bij.
 
recept nr. 194  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Boodschappen mei 2017