Ingrediënten
- 4-6 tomaten, ontveld
-
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd
-
1 rood pepertje, met of zonder zaadjes
-
1 stengel bleekselderij
-
Halve komkommer
-
1 sjalotje, fijn gesneden
-
1 teen knoflook, fijn gesneden
-
Stukje gemberwortel, geraspt
-
Bouillon
-
Rode wijnazijn
-
Olijfolie
-
Cayennepeper naar smaak
-
Geitenkaas
-
Chorizo, gebakken
Bereiding
Alle groenten pureren in de blender. Er mogen best wat grove stukjes in blijven voor een lekkere bite. Rode wijnazijn en olijfolie toevoegen en bouillon tot gazpacho de juiste dikte heeft. Minstens 2 uur in de koelkast zetten.
In soepkommen wat fijn gesneden bleekselderijblad, gele paprika, chorizo en geitenkaas scheppen en daar de gazpacho over schenken.
Dikke sneden brood roosteren in de oven of in de broodrooster. Als het brood een mooi lichtbruin kleurtje heeft er olijfolie over druppelen en er een teen rauwe knoflook over wrijven en wat grof zout erover malen. Eet smakelijk!