salades

Komkommersalade

Ingrediënten
  • 2 kleine stevige komkommers
  • Zout
  • 2 tot 3 volle theelepels oregano
  • 200 gram Feta
  • 1 teen knoflook
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
 
Bereiding

Komkommers wassen. In de lengte halveren en met een lepeltje het zaad verwijderen.
Snijd de komkommer in plakjes. Roer gesnipperde sjalot en knoflook door de komkommer. Was de citroen en rasp de schil eraf. Snijd de citroen door en pers beide helften uit.
Maak een dressing van olijfolie, citroensap en rasp en oregano. Laat dit een minuut of 10 intrekken.
Meng de komkommer met de dressing en brokkel de feta over de salade.
 
recept nr. 186  © Gerda van Amerongen     

Commentaar

Recept uit Dagblad Tubantia